torsdag, januar 25, 2007

F**** jeg blir provosert!

Jeg blir provosert av utspillskåte Stortingspolitikkere som etter beste evne skyver ansvaret fra seg, men likevel vil ha en finger med i alle detaljer!

Nå sist; krav om tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken.

Med de ulike lengdene på ventelister som vi har her i landet, kan ikke 378 utsatte operasjoner og ca 2200 utsatte "legetimer" (som på snodig vis blir til 3000 pasienter) rettferdiggjøre bruk av tvungen lønnsnemnd.

Konflikten i sykehusene er resultatet av at Stortinget valgte NAVO som arbeidsgiverforening for de nye helseforetakene, og at denne arbeidsgiverforeningen gang etter gang bryter spillereglene og farer med det som i beste fall må betegnes som uriktigheter, i verste fall som ren løgn!

All den tid arbeidstakerne er gitt ETT kampmiddel - streik - bør angrep på streikeretten sitte noe lengre inne, enn det Stortingspolitikerne nå gir uttrykk for!

Skamme seg, alle sammen!

4 kommentarer:

Kongen på Haugen sa...

Så, så - det kan jo tenkes det er lurt med litt endringer i arbeidsform, strukturer og fasttømrede linjer i en størkna struktur som offentlig sektor..... Og da må nok arbeidstagerene belage seg på noen endringer, selvom de sikkert ikke liker det...
Akkurat dette er det jo vi roper på i Høyre om dagen...

Nemo sa...

Jeg er imidlertid helt enig. Det virker som om det er gått automatikk i at enkelte yrker rett og slett ikke får lov å streike. Det blir litt for forutsigbart når tvungen lønnsnemd blir trukket frem nærmest automatisk enkelte ganger.

Anonym sa...

vwl nå er jo konflikten over, men du føler deg ikke lit inghabil i denne saken?

whistoslo sa...

Todolan: Jeg har erfaring som ansatt i personalavdelingen ved et NAVO-sykehus, og kjenner det råtne systemet fra innsiden.

Nå er jeg rett nok ansatt i Legeforeningen og medlem av Akademikerne (gjennom Juristforbundet), men om man ser på NAVOs opptreden i dette forhandlingsforløpet, og nøyer seg med det, så er det åpenbart at det er store problemer knyttet til systemet...