onsdag, august 30, 2006

Terrorangrep i lunsjen, og vern av grønne områder

Whoooaaa... Har ikke hatt overskudd til å poste på noen dager, fikk den samme forkjølelsen som resten av byen, men nok om det!

Gårsdagens lunsj var nokså interessant. Klokken 11:45 hadde jeg akkurat fått i meg brødskive #2, i det jeg hører et brak, og ser at panoramavinduet i resepsjonen er i ferd med å rase i bakken. Hva har skjedd? Joda, en mann i 30-årene velger å skape litt spenning i lunsjen vår, ved å kjøre en toyota starlet gjennom vinduet, og rett inn i resepsjonen. Deretter spaserte han rolig ut. Vi var nokså paralyserte et par sekunder, men gode kollegaer fulgte etter ham, og jeg fikk hentet mobilen og knipset bildene som VG har illustrert artikkelen sin med. Dette blir det penger av, og pengene går til et bitte lite krasj-party på jobben. Aldri så galt det ikke er godt for noe?

Men nok om DET! La oss snakke politikk... Oslo Høyres miljøutvalg har kommet med innspill til programmet som utarbeides i disse dager. Et av de viktigste punktene er ønsket om sterker vern av grønne områder, og mulige bynasjonalparker. Med dette friskt i minnet deltok jeg på informasjonsmøte om mulig barnehage i Geitmyra. Jeg noterer meg at det såkalte "Miljønettverket" igjen har vært på banene og kritiserer Høyres miljøengasjement. Jeg synes likevel det blir litt for enkelt, særlig når kritikken bygger på feilaktige forutsetninger, eksempelvis at det planlegges 4000kvm barnehage på Geitmyra. Høyre har ennå ikke avgjort OM det i det hele tatt skal bygges barnehage der, og langt mindre HVA slags barnehage og HVOR stor den eventuelt ville blitt... Det er hyggelig med engasjement og diskusjon, og vi kommer i hvert fall til å ta med oss verneinteressenes synspunkter inn i den videre vurderingen. Samtidig er politikk faktisk spørsmålet om å prioritere mellom ulike gode formål, og jeg er ikke overbevist om at parsellhager (ikke skolehager) er viktigere enn barnehager.

I alle tilfeller er et av Oslos største problemer mangel på plass, og da særlig grønne arealer i indre by. Selv om det er dyrt, mener jeg det kan være verdt investeringen å bygge parkeringskulverter i enkelte boliggater, for ¨dermed å frigjøre gateareal, som så kan bli park. Tenk så flott om enkelte av de trange boliggatene på Frogner, Majorstuen, St.Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo i stedet kunne bli flotte, blomstrende grønne byhager? Det er lov å drømme, men med nypris på garasjeplasser på kr 250.000,- er det kanskje ikke så urealistisk å få til?

1 kommentar:

Anonym sa...

hvor mye fikk du?