onsdag, mars 07, 2007

Heia, Fabian!

Under overskriften ”Heia, Fabian”, blir Høyres ordførerkandidat Fabian Stang i Aften tirsdag 6. mars utfordret av Ap-politiker Fredik Mellem til å kommentere kulturpolitikken som Høyre/Frp-byrådet fører.

Utfordringen overlater jeg til Fabian å håndtere. Jeg stusser imidlertid litt over ordvalget i leserbrevet.

Et parti som er medansvarlig for at landbruksdepartementet styres av Terje Riis-Andersen (gårdbruker og styremedlem i Bondelaget frem til han ble med i regjeringen) og kunnskapsdepartementet av Øystein Djupedal (svennebrev i litografi), burde virkelig feie for egen dør, før de snakke om at man må holde seg for nesen når man samarbeider i politikken.

Selv om Høyre og Frp er valgt på ulike politiske programmer, har samarbeidet i Oslo gått betraktelig lettere, enn det rød-grønne regjeringsprosjektet mellom Ap, SV og Sp.

Nå skal de samme tre partiene forsøke seg i Oslo. Ap har sagt nei til eiendomsskatt, og hevder det er et absolutt nei. SV har sagt ja til eiendomsskatt, og hevder Aps nei er åpent for forhandlinger. Et mer uklart standpunkt er det vanskelig å innta i forkant av valget, hva risikerer velgere som stemmer Ap eller SV? For ordens skyld; Høyre sier nei til eiendomsskatt i Oslo!

Ingen kommentarer: