torsdag, juni 11, 2015

Tungvektskamp

Det var ikke overraskende at Sveinung Stenslands oppfordring om å ta ansvar for egen helse har skapt litt oppstandelse. Han sier blant annet:
"Det er egentlig bare noen små grep som skal til, så begynner du å gå ned i vekt. Så forsøker da store deler av det politiske miljøet å fremstille det som om det er nesten umulig å redusere vekten. Det er ikke riktig."  

Les om Stensland i VG her.

Det er heller ikke overraskende at Jørgen Foss er kjapt frempå med sitt vanlige og forutsigbare budskap, som kan oppsummeres med at han er forbannet, tar utspillet tungt og føler seg krenket, på vegne av alle overvektige i Norge.

Les om Foss i VG her.

Etter å ha lest begge artiklene stusser jeg litt. Foss siteres på følgende:
"Det eneste Stensland bidrar til med måten han snakker om dette problemet på, er å stemple overvektige som late dyr som ligger på sofaen og spiser potetgull. Han latterliggjør hele problemet og alle de overvektige som sliter."

Jeg kan ikke se at Stensland har omtalt noen som dyr?
Jeg kan ikke se at Stensland har latterliggjort noen?
Jeg kan ikke se at Stensland nevner sofa?
Jeg kan ikke en gang se at Stensland har nevnt potetgull (nøtter ja, men ikke potetgull)?

Stensland bruker seg selv som eksempel på at det er mulig å få resultater med enkle grep. Det har Foss også gjort til stadighet. Men det er et par stor forskjell på disse to:

Stensland holder seg til saken, viser til det personlige ansvar, bruker seg selv, og tillegger ingen andre holdninger eller uttalelser som det ikke finnes dekning for.

Jørgen Foss bruker Ap-skoleringen sin, går på Stensland som person, tillegger ham holdninger, tillegger ham utsagn det ikke finnes dekning for, og velger for øvrig sin sedvanlige strutsetilnæriming. Skyv hodet ned i sanden og skyld på alle andre!

Det er greit at man kan være politisk uenige om hvor grensen for politikk kan, skal og bør gå, men når det skal debatteres må det kunne forventes et minimum av redelighet fra de som engasjerer seg.

Her har Jørgen Foss feilet, kolossalt, og ennå er valgkampen bare så vidt i gang... Kan vi vente mer fra den kanten?


Ingen kommentarer: