Nå går det røde bydelsutvalgsflertallet i St. Hanshaugen inn for å opprette ikke bare én taggevegg, men flere.
Eller som Stian Oen fra SV uttaler:
– Én graffitivegg er for lite. To lovlige graffitivegger kan også være for lite til å dekke behovet. Når vi nå starter en prosess for å finne ut hva ungdomsmiljøene selv ønsker, kan det derfor ende med både én eller flere lovlige graffitivegger i bydel St. Hanshaugen. Jeg vil oppfordre andre bydeler til å gjøre det samme som oss.
Det er forstemmende at sosialistene i St. Hanshaugen forvalter sitt mandat fra velgerne så dårlig. Det er tross alt en bydel med blått velgerflertall, der mandatfordelingen likevel vippet flertallet i bydelsutvalget i rød retning.
Når sosialistene nå går innn for at større deler av byen blir griset ned, vil jeg oppfordre gårdeiere i området rundt taggeveggene til å dokumentere alt som dukker opp utenfor taggeveggen, og å sende regningen for fasadevask, nymaling og skifting av vinduer direkte til Oslo SV, Oslo Ap, Oslo Venstre og Oslo Rødt!
6 kommentarer:
"Bydel med blått velgerflertall"? Da regner du jo i så fall med Venstre, som for det første vel neppe regner seg som et blått parti, og som for det andre sammen med partiene på venstresiden er en del av flertallet i både bystyret og bydelsutvalget i dette spørsmålet. Er ikke dét litt uredelig, da?
Nei, ikke uredelig, det er et retorisk poeng som kommentar til din profilering av "det røde" flertallet i Dagsavisen, der Venstre ikke var nevnt med ett ord.
Når det er sagt er det tidvis behagelig å se at Venstre blamerer seg ved misforstått snillisme, og kliner seg tett opptil feil side i politikken. Sentrumsalternativet er dødt!
Et dårlig og usammenhengende retorisk poeng, i så fall: Venstre er jo ikke en del av samarbeidserklæringen til partiene på venstresiden i bydel St. Hanshaugen, der saken om grafittivegg dersom ungdommene i bydelen ønsker dette er nedfelt. Jeg tror heller ikke Venstre hadde blitt så blide på meg om jeg hadde begynt å uttalt meg på deres vegne.
Men fakta i saken: At taggervegger er en stor belastning for nærmiljøet - det er hevet over enhver tvil.
Det var konsekvensen forrige gang man tillot taggervegger på midten av 90-tallet. Og det bekrefter næringsdrivende og beboere rundt Hausmania.
Hva sier Oen til disse nærmiljøene?
Det er én grafittivegg i én bydel i hele Oslo. Jeg kan forsåvidt godt forstå at grafittikunstnere synes dette blir litt lite. Det vil vi altså prøve å gjøre noe med, tydeligvis uten Høyres bistand.
Men noe tagging vil det nok trolig uansett være. En del av taggingen er jo en slags protest. Ved å lage lovlige grafittivegger håper jeg imidlertid at de innenfor miljøet som først og fremst tagger for å protestere kan marginaliseres. Men det er klart; med Høyre og FrPs ungdomsfiendtlige kulturpolitikk forstår jeg jo forsåvidt at man innimellom har behov for å protestere litt, selv om jeg for egen del kanskje ikke først og fremst ville tatt sprayboksen i bruk.
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Aluguel de Computadores, I hope you enjoy. The address is http://aluguel-de-computadores.blogspot.com. A hug.
Legg inn en kommentar