lørdag, juli 21, 2007

Nei til "lovlige" grafittivegger og tagging

SVs toppkandiat i bydel St.Hanshaugen, Stian Oen, skryter på sin blogg av at SV vil innføre lovlige grafittivegger i St. Hanshaugen etter valget.
Så langt er det kun bydel Grünerløkka som med sitt SV/Ap-flertall har åpnet for grafittivegg. Veggen befinner seg hos Blitz-kloningen Hausmania, som for Grünerløkka ligger bekvemmelig plassert på grensen til St.Hanshaugen bydel. Dersom du lurer på hva en lovlig grafittivegg gjør med omgivelsene, anbefales en søndagstur i områdene nær Hausmania. Det er ikke et vakkert syn.
SV vil sikkert hevde at grafittivegger er viktige for at ungdom skal få uttrykke seg, men ærlig talt, dersom grafittikunsten deres er så vakker, la dem grise ned sine egne soverom og stuer, og hold dem unna offentlige byrom.
Høyre er motstandere av "lovlige" grafittivegger, og i motsetning til Venstre, Arbeiderpartiet og Sosialistisk venstreparti vil vi fortsatt stemme mot et hvert forslag om å tillate dette i byen vår!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du påstår at lolige graffitivegger fører til ulovlig graffiti. Det er en argumentasjon som er på linje med å påstå at biltrafikk fører til bilulykker, at spilleautomater fører til spilleavhengighet og at innvandring fører til kriminalitet. Det er en overforenkling av spørsmålet som fører til at folk som ikke er kriminelle blir stemplet, og at hele ungdomsmijøer blir kollektivt avstraffet.

Du gjør en individuell verdivurdering som sier at all graffiti er tilgrisning, og vil gjerne tillegge den verdivurderingen allmengyldig kraft. Det er like ille som at en kristen prøver å pålegge andre sin gudstro gjennom lov og straff.

Du er sannsynligvis for at skattepenger brukes til å subsidiere kulturuttrykk du selv setter pris på, kanskje er du for skattepengesubsidiert opera?

Uansett, med mindre du kan påvise at alle brukere av en lovlig graffitivegg er krimineller er du litt på tynn is her.