søndag, juli 22, 2007

Kynisk og nådeløs

Kynisk og nådeløs er to ord som har fått et ufortjent dårlig rykte. Hva er galt med kynisme, hvis alternativet er ubekymret tiltro, hva er galt med å være nådeløs, hvis alternativet er å ukritisk tilgi alt, uansett?
Når Mubashar Kapur uttaler at vi må bli mer kyniske og nådeløse i innvandrings og integreringspolitikken, lytter og applauderer jeg! La Norge være et spennende, tolerant og inkluderende samfunn, men still krav til samtlige borgere om å delta og bidra til dette samfunnet!

5 kommentarer:

Morten sa...

– Det er på tide å bli mer kyniske og egoistiske. Vi må fokusere på dem som har kompetanse og som vi har bruk for, sier Kapur.

Ikke så veldig overraskende at det kommer fra en Høyre-mann, men jeg velger likevel å stusse på det. Det er vanskelig å tolke det noe annet sted hen enn at Kapur ikke ønsker folk velkomne til Norge så lenge de ikke er kirurger, ingeniører eller leger. Det er dårlige nyheter for mange av de som i dag flykter fra sult, krig og nød. Skuffende å se at du støtter det.

Anonym sa...

Hear hear!

Anonym sa...

...altså enig med bloggeier

Anonym sa...

Kapur er iallfall veldig enig i SVs hjertebarn, barnehage plass til alle barn. Kanskje du skal jobbe for at Oslo Høyre går inn for gratis kjernetid i barnehage for alle barn av innvandrere?

whistoslo sa...

Dræggers: Dersom vi har behov for ufaglærte arbeidere er det ingen grunn til ikke å slippe dem inn, men jeg ser ikke poenget i å importere arbeidsledige som ikke har nødvendig kompetanse til å integrere seg i samfunnet, og bidra!

Anonym: Gratis kjernetid er en usigelig usolidarisk løsning, slik alle fellesløsninger er. Hvorfor skal vi bruke penger på å gi Trygve Hegnars barn gratis kjernetid, når de samme pengene kunne vært brukt til å gi en somalisk alenemor dobbelt så mye kjernetid til sine barn? Behovsprøving er nøkkelordet, også her!