mandag, august 13, 2007

Gammel nok til å bestemme selv

Jeg har en nabo som er over 80 år, og gamle nok til å bestemme selv. Hun er en viljesterke dame, og vil selv velge hvem som skal slippe inn i hjemmet hennes. Det valget vil hun miste dersom Rune G tar over styret av byen. I hans Oslo skal brukerne visstnok få velge om de vil ha hjelp i hjemmet eller på institusjon, når de vil ha hjelp, hva de vil ha hjelp til, osv., men bare så lenge det er kommunalt ansatte som gjør jobben. Rune Gs løsning er flott, dersom man er fornøyd med kommunen, den er flott hvis man ikke er i stand til å velge, men for naboen min er dette ikke nok. Hun vil ha reell valgfrihet, og det får hun med Høyre. Høyre vil at hun fortsatt skal ha rett til å bestemme seg for en annen leverandør enn Oslo kommune, selv om kommunen skal betale regningen. Eller for å illustrere forskjellen på Aps og Høyres valgfrihet på en annen måte. Ap vil tvinge alle på ICA, og la dem velge hvilken kassekø de skal stå i. Høyre vil også la dem velge kassekø, men vi vil i tillegg la dem velge mellom ICA, Rema, Kiwi, Bunnpris, Meny, Smart Club, osv. Det er dét som er valgfrihet, det er dét naboen min ønsker seg, og det er dét Høyre vil gi henne. Dersom også du ønsker valgfrihet i hverdagen bør valget være lett 10. september. Godt valg!

2 kommentarer:

Stian Oen sa...

For meg høres det ut som du tar til orde for en kraftig innsnevring av valgfriheten, ved at det åpenbart kun er leverandøren brukeren skal kunne velge mellom ut fra Høyres tankegang. Er det ikke langt viktigere for brukeren å kunne velge utformingen av selve tjenesten han/hun får?

Nemo sa...

Valgfriheten med Høyres system begrenser seg selvsagt ikke til hvilken leverandør en kan velge. Det er jo i utgangspunktets leverandørens tilbud som er utgangspunkt for nettopp dette valget.

Jeg synes analogien med butikker er kjempeflott!