mandag, september 25, 2006

20-dager, ingen poster, mye søppel

Kanskje det var på tide å skrive litt i bloggen, igjen? Jeg må bare beklage at tiden ikke har strukket til de siste ukene.

Først var det en intensiv arbeidsreise til Roma, der jeg riktignok var oppkoblet til nettet i møterommet, men på en linje som var så ustabil, at en hengebro av hyssing og råtne bambusrør fremstår som reneste stålbroen i sammenlikning. Forza Italia!

Men det skal de ha, selv om bredbåndslinjene var så som så, fungerte andre ting betraktelig bedre. Ta gaterenholdet, f.eks. Det er sjelden man ser søppel i Romas gater, takket være to forhold, søppelbøtter som står tett, og som blir tømt, og gatefeiere som er på stadig patruljering i de mest turistifiserte områdene av byen. Det er helt ufattelig at vi ikke klarer å få til noe så enkelt som gaterenhold i Oslo!!! Rett skal være rett, Grünerløkka og St.Hanshaugen bydeler har sine Bydelsrusken-prosjekter. Og Kirkens bymisjon tilbyr rusmisbrukere bl.a. gaterenhold som meningsfylte oppgaver for å fylle dagene. Dette er likevel ikke nok. Oslos borgere trenger et skikkelig spark bak.
Jeg ønsker at:
- Oslo kommune setter ut flere søppelbøtter
- Oslo kommune setter flere i arbeid med å plukke søppel, både i gater og i parker, og
når forutsetningene for å være en lovlydig, ikke forsøplende, borger er på plass, at Trafikkbetjentene gis mulighet til å bøtelegge miljøsvin!

Dette forutsetter riktignok at man foretar en aldri så liten kartlegging av hva slags søppel som slippes hvor, slik at søppelbøttene plasseres på rett sted. Det er jo ingen logikk i at Mix, Deli de Luca og 7-Eleven har store søppelbøtter rett utenfor, når kundene tar med seg maten, spiser mens de går, og trenger en søppelbøtte når de er 200m fra butikkene...

Da McDonald's åpnet i Fredrikstad på tidlig 90-tall, organiserte restauranten selv en søppelpatrulje som holdt sentrum fritt for McDonald's søppel. Et eksempel til etterfølgelse, også for næringsdrivende i Oslo???

Ingen kommentarer: